Замовляйте стіл в душевному ресторані Хінкалі зі знижкою 20% на сайті www.khinkali.com.ua

Долма в тому чи іншому вигляді існує у кожного народу. Суть в тому, що один продукт загортають в інший, наприклад, в Україні це голубці, в Греції – кіпрський долмадес, в країнах Кавказу – м’ясо, риба, овочі, рис загорнуті в листя, не тільки винограду, але також айви, інжиру. Крім того, фаршем начиняють томати, перець, баклажани. Виноградне листя для долми використовуються молоді, м’які. Саме тому долму найчастіше готують навесні, поки листя не потрапили під жаркі промені сонця. Щоб насолоджуватися цим чудовим блюдом круглий рік листя винограду прийнято консервувати або заморожувати. Найважливіший ритуал в приготуванні долми, це укутування начинки в виноградне листя. Обережно і з особливою вправністю, немов сповиваєте немовля. У класичному рецепті долми немає випадкових інгредієнтів, це століттями перевірена комбінація. Рис під час приготування вбирає в себе м’ясні соки і розбухає, м’ясо насичує, а листя винограду надають страві особливу пікантність.

Захадите, дарагой, Гостем будеш!

Ресторан Хінкалі
Київ, вул. Шота Руставелі, 4
Тел. 0675032079